Wat is Bekkenfysiotherapie?

Bekkenfysiotherapie is een gespecialiseerde vorm van fysiotherapie. Het is gericht op het diagnosticeren en behandelen van problemen in het bekkengebied. Dit kunnen klachten zijn zoals:

  • Incontinentieproblemen
  • Bekkenpijn
  • Verzakkingen
  • Seksuele functiestoornissen
  • Klachten tijdens of na zwangerschap

Onze bekkenfysiotherapeute bij Fysio Scheveningen Laurine Teunissen is een expert in het evalueren en behandelen van deze problemen.

Diagnose en behandelplan op maat voor bekkenfysiotherapie

Laurine voert een grondige evaluatie uit om de oorzaak van jouw bekkenproblemen te begrijpen. Of het nu gaat om spierzwakte, overactiviteit van bepaalde spieren of andere factoren die een rol spelen bij jouw klachten, ze stelt een behandelplan op maat op om jouw specifieke behoeften aan te pakken.

Gerichte oefeningen en therapieën

Onze bekkenfysiotherapeut begeleidt bij het uitvoeren van specifieke oefeningen die zijn ontworpen om de bekkenbodemspieren te versterken, de coördinatie te verbeteren en eventuele spanning te verminderen. Daarnaast kunnen we gebruik maken van biofeedback en andere geavanceerde methoden om je bewustzijn en controle over het bekkengebied te vergroten.

Zwangerschap en Postpartum Zorg

Onze bekkenfysiotherapeut is speciaal getraind om vrouwen te begeleiden tijdens de zwangerschap en na de bevalling. We bieden ondersteuning om bekkenklachten te verminderen, de spieren te versterken en het herstel te bevorderen, zodat je optimaal kunt genieten van deze bijzondere levensfase. Daarnaast voert onze bekkentherapeut altijd een check uit. Dit doen we 6 weken na de bevalling om aan te geven of er gestart kan worden met een Core Restore programma.

Herstel en versterk je bekkengebied

Bekkenfysiotherapie bij Fysio Scheveningen is de sleutel tot het herstellen en versterken van je bekkengebied. Met een gepersonaliseerde aanpak, gerichte oefeningen en een gespecialiseerde therapeut aan jouw zijde, kun je weer vol vertrouwen en comfort genieten van je dagelijkse activiteiten.

 

Professionele bekkenfysiotherapeut nodig?

MAAK EEN AFSPRAAK