Om de doorbloeding van je spieren te stimuleren kan je bij ons gebruikmaken van een sportmassage. Door een juiste sportmassage worden afvalstoffen sneller afgevoerd en daarmee bevorder je het herstel van je spieren en lichaam.

Professionele sportmassage

Enkele dagen na een flinke inspanning is een sportmassage zinvol. Sportmassages worden ook preventief gebruikt om blessures te voorkomen. Als je al last hebt van een blessure, zorgt een professionele sportmassage bij Fysio Scheveningen voor sneller herstel. Van te voren bespreek je met de masseur waar de focus van de massage moet liggen. De sportmasseur voelt al snel waar de accenten van de massage komen te liggen.

Stevige sportmassage

Een sportmassage is vrij stevig en daarom niet geschikt vlak voor of na een grote inspanning. Daarmee belast je namelijk je spieren teveel en is het eerder een nadeel dan een voordeel. Mocht je het toch willen, kies dan voor een massage die de spieren niet al te zwaar belast. Onze sportmasseur zal je hier ook naar vragen en de massage erop aanpassen.

Preventief, pro-actief en reactief

Doordat de massage ervoor zorgt dat afvalstoffen in je lichaam beter worden afgevoerd, help je het lichaam sneller te herstellen. Bovendien voorkom je met een sportmassage overbelasting van je spieren en dus blessures. Je kan een sportmassage ook gebruiken om je spieren te activeren, bijvoorbeeld aan het begin van een trainingstraject of als je een tijdje niets gedaan hebt. Een sportmassage kan dus zowel preventief, pro-actief als reactief worden ingezet. Dus ook als niet sporter kan je goed gebruikmaken van een sportmassage.