Wat is Dry Needling?

Dry Needling is een gespecialiseerde techniek die we gebruiken om spierknopen (triggerpoints) aan te pakken. Deze knopen kunnen zich ontwikkelen als gevolg van langdurige spierspanning, overbelasting of een incorrecte houding. Bij Dry Needling wordt een dunne naald, vergelijkbaar met een acupunctuurnaald, rechtstreeks in het triggerpoint ingebracht. Het doel is om de spier te ontspannen, de doorbloeding te verbeteren en pijn te verlichten.

Gerichte pijnverlichting door dry needling

Dry Needling richt zich op specifieke spierknopen die vaak de oorzaak zijn van lokale pijn en spanning. Deze knopen kunnen zich overal in het lichaam bevinden en bijdragen aan klachten zoals hoofdpijn, rugpijn, schouderklachten en beenklachten. Door deze triggerpoints nauwkeurig aan te prikken, kunnen onze fysiotherapeuten directe verlichting bieden.

Verbetert de bewegingsmogelijkheden

Spierknopen kunnen niet alleen pijn veroorzaken, maar ook de bewegingsvrijheid beperken. Door de spanning van de spieren te verminderen, kan Dry Needling bijdragen aan het herstellen van een normale range of motion. Dit is vooral gunstig voor mensen die herstellen van blessures of die te maken hebben met chronische pijn.

Onderdeel van een holistisch behandelplan

Bij Fysio Scheveningen geloven we sterk in een benadering van fysiotherapie vanuit meerdere invalshoeken. Dry Needling kan een waardevol onderdeel zijn van een breder behandelplan dat ook oefeningen, manuele therapie en educatie omvat. Onze fysiotherapeuten zullen samen met jou werken om een behandelstrategie op maat te ontwikkelen die past bij jouw specifieke behoeften.

Voor Wie is Dry Needling Geschikt?

Dry Needling kan geschikt zijn voor een breed scala aan mensen: van sporters tot mensen met een passieve leefstijl die last hebben van spierspanning. Het kan worden toegepast bij acute blessures, chronische pijn en zelfs langdurige spanning. Onze fysiotherapeuten bij Fysio Scheveningen voeren een grondige evaluatie uit om te bepalen of Dry Needling geschikt is voor jou.

Dry Needling bij Fysio Scheveningen biedt een doeltreffende manier om pijn te verlichten en de bewegingsmogelijkheden te verbeteren door gericht te werken aan spierknopen. Met de expertise van onze fysiotherapeuten kun je met Dry Needling een stap dichter bij een comfortabeler en actiever leven komen.

Professionele Dry needling nodig?
MAAK EEN AFSPRAAK