Goed functionerende bekken tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap verandert je lichaam op talloze manieren om ruimte te bieden aan de groeiende baby. Dit kan leiden tot veranderingen in houding, spanning in spieren en druk op het bekkengebied. Bekkenfysiotherapie richt zich op het zo goed mogelijk functioneren van de bekkenspieren om deze veranderingen op te kunnen vangen. Ook vermindert het eventuele pijnklachten en stimuleert het een soepele zwangerschap.

 

Specifieke behoeften als zwangere vrouw

Bekkenfysiotherapeuten begrijpen de anatomische en hormonale veranderingen die plaatsvinden en zijn opgeleid om deze inzichten te gebruiken voor effectieve behandeling. Van rug- en bekkenpijn tot urine-incontinentie: bekkenfysiotherapie kan een breed scala aan klachten verlichten. Een van de speerpunten van bekkenfysiotherapie is het aanleren van gerichte specifieke oefeningen en houdingsadvies. Deze oefeningen zijn er om de spieren in het bekkengebied te versterken, de stabiliteit te verbeteren en de druk te verminderen. Daarnaast helpt het aanpassen van houding en beweging in het dagelijks leven om overbelasting te voorkomen en het comfort te vergroten.

 

Voorbereiding op de bevalling en herstel erna

Naast het bieden van pijnvrije zwangerschap, kan bekkenfysiotherapie ook bijdragen aan de voorbereiding op de bevalling en het herstel daarna. Door de spieren van het bekkengebied te versterken en bewustzijn te creëren over juiste ademhaling en ontspanning, kunnen vrouwen zich beter voorbereiden op de bevalling en het herstelproces sneller inzetten.


Stimuleren van bekkengezondheid

Bekkenfysiotherapie bij zwangerschap biedt een specifieke en effectieve benadering om de bekkengezondheid te behouden en klachten te verminderen. Het is een waardevolle ondersteuning voor aanstaande moeders die streven naar een comfortabele en gezonde zwangerschap. Als je op zoek bent naar manieren om je welzijn tijdens de zwangerschap te optimaliseren, kan bekkenfysiotherapie een belangrijke rol spelen in dit proces.

Professionele bekkenfysiotherapie nodig?
MAAK EEN AFSPRAAK