Sofia Quintana is afgestudeerd voor fysiotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam. Haar specialisaties zijn bekkenpijn, diastasis recti revalidatie en lage rug pijn. Ik ben van mening dat ziektes meerdere oorzaken hebben en dat er geen enkele oplossing helemaal effectief kan zijn. Een gecombineerde behandeling die gebruik maakt van de westerse wetenschap met een meer holistische oosterse benadering is mijn filosofie in de fysiotherapie praktijk.

Ik ben Spaanse en woon sinds 2010 in Den Haag na jaren verblijf en studie in verschillende landen. Sinds 2012 werk ik in de praktijk Fysiotherapie Tom Kusse. Ik spreek Spaans, Engels en Frans. In 2014 ben ik afgestudeerd voor een MSc in Human Nutrition (voeding).

Sofia Quintana bekkenfysiotherapie

Ik ben me gespecialiseerd in het behandelen van bekkenpijn tijdens en na de zwangerschap bij Cecile Röst, een autoriteit in manuele therapie voor bekken dysfunctie en oprichster van de Röst Methode. Ik heb een post-graduate diploma in Peripartum Fysiotherapie van de opleiding van Dr. Marcel Caufriez’s. Dit is bekkenfysiotherapie gericht op klachten tijdens en na de zwangerschap en na de bevalling. Bekkenfysiotherapie is een effectieve behandeling van bekken- en lage rugpijn, urine-incontinentie, bij een scheiding van de rechter en linker zijkanten van de rechte buikspier (rectus abdominis) of de preventie van verzakking van de bekkenorganen, alledaagse problemen gerelateerd aan de zwangerschap en geboorte die door artsen niet behandeld worden. Voor meer informatie over mijn werk met bekkenfysiotherapie kijk op perinatalphysio.com.

Shiatsu & Nuad Boran

Ik beoefen Shiatsu en Nuad boran – of “Thai yoga massage”. Beide therapieën zijn gebaseerd op de traditionele Chinese geneeskunde (TCM) zoals acupunctuur. Ook hier wordt gebruik gemaakt van punten op de meridianen (energiebanen). Het enige verschil is dat wij met de duim op punten masseren waar acupuncturisten naalden gebruiken. Duimdruk wordt gecombineerd met verschillende rekkingsoefeningen, dat samen een harmonieus en diep ontspannende therapeutische massage vormt. Beide Shiatsu en Nuad Boran zijn heel effectief in het behandelen van stress, angst, depressie en veel klachten van het bewegingsapparaat (nekpijn, rugpijn, migraines, etc.).

Meer weten over Sofia Quintana? Neem gerust contact op.