Fysiotherapeut Pascal is in Nederland geboren en heeft het grootste deel van zijn leven in het buitenland gewoond en gewerkt. Hij vat het als volgt samen: ‘leven in de natuur met cultuur'. Dingen die eerst anders leken, delen nu gemeenschappelijke normen, waarden en overtuigingen.

Fysiotherapeut sinds 2014

Zijn carrière als fysiotherapeut begon in 2014 toen hij bij Thim van der Laan, University of Physiotherapy zijn Bachelor of Science (BSc.) diploma ontving. Tijdens zijn eerste baan als fysiotherapeut realiseerde hij zich dat hij, buiten het fysieke aspect, ‘verlangde’ naar meer begrip en kennis over hoe we zijn als 'mens'. Hoogste tijd om de koffers te pakken en op pad te gaan. Het reizen was gevuld met een grote variatie aan natuurlijke en culturele landschappen. Zo kwam hij in aanraking met therapievormen uit verschillende delen van de wereld. Verder is Pascal vooral bezig met het onderzoeken van spiritualiteit en energie door het beoefenen van Chi Kung.

Gespecialiseerde en gedreven therapievorm

Fysiotherapie zie ik als een gespecialiseerde en gedreven therapievorm met waardevolle kennis over het lichaam in beweging. Deze vorm van therapie focust zich op de gezondheid van spieren, gewrichten en het zenuwstelsel. Fysiotherapie is vooral zinvol voor het herstellen van acuut letsel of bij het ondersteunen van revalidatie bij chronische ongemakken. Fysiotherapie gaat op het moment door een prachtige transitie heen, waar er meer tijd wordt gegeven aan de mentale en sociale aspecten van onze gezondheid. Deze manier van behandelen zie ik als zeer waardevol en is voor mij essentieel om mensen écht te zien en effectief te kunnen ondersteunen.

Op dit moment ben ik in de breedte aan het oriënteren op therapievormen die in mijn ogen erg complementair zijn aan fysiotherapie. In de nabije toekomst zie ik mezelf een accupunctuur opleiding doen waarbij de mens en zijn energie als één geheel worden gezien.

Symptomatisch Arterieel Vaatlijden, gesuperviseerde beweegtraining en leefstijlbegeleiding

Binnen de fysiotherapie heb ik me verdiept in specifieke aandoeningen als Symptomatisch Arterieel Vaatlijden (Claudicatio Intermittens) ofwel Etalagebenen genoemd en longklachten. Verder heb ik cursussen gevolgd in het verbeteren van levenskwaliteit bij chronische aandoeningen

Bij een diagnose als Symptomatisch Arterieel Vaatlijden (Claudicatio Intermittens - Etalagebenen) is het landelijk geadviseerd om een gesuperviseerd looptraining traject te volgen. Het kan zijn dat u hiervoor wordt doorverwezen door uw huisarts of vaatspecialist. Tijdens dit traject ontvangt u informatie, adviezen en training om uw inzicht in- en de omgang met uw klachten te verbeteren om uiteindelijk uw persoonlijke doelen te behalen.

Hiervoor ben ik ingeschreven bij het Chronisch ZorgNet: een landelijk netwerk dat gesuperviseerde beweegtherapie en leefstijl begeleiding biedt aan mensen met chronische aandoeningen.

Wilt u hier meer over weten? Bekijk Chronisch Zorgnet  

Zero Balancing & Buteyko Breathing

Naast fysiotherapie beoefen ik complementaire therapievormen, waardoor ik anders ben gaan kijken naar mensen en klachten. Zero Balancing ondersteunt en mobiliseert uw gehele stelsel van botten en gewrichten. Het is een prachtige therapievorm en volgt de principes van Osteopathie en Acupressuur. De gespecialiseerde Zero Balancing-technieken zijn effectief bij het verlichten van diepe spanningen in uw lichaam. De werking is kalmerend en raakt uw lichaam tot in de kern, wat leidt tot een directe ervaring van balans en innerlijke rust.

Voor meer info: https://zerobalancinguk.org/

Het volgen van het Buteyko Breathing programma geeft u de mogelijkheid om naar uw manier van ademen te kijken, het te leren begrijpen en ondersteunen. De werking van Buteyko Breathing heeft tevens ook een verlichtend effect op de symptomen van Astma en Hyperventilatie. Het doel van Buteyko is om dysfunctioneel ademhalen te reguleren met bewustwording en oefeningen om uw ademhaling op een natuurlijke en vooral prettige manier te ervaren.

Voor meer info: https://www.buteykobreathing.org/

Meer weten over Pascal Hagemeijer? Neem gerust contact op.