Anne-Jeen de Vries

In september 2017 ben ik deze praktijk begonnen met een visie welke ik uit Zwitserland heb meegenomen. 'Niemand hoeft met pijn door het leven te gaan!'. In 2012 heb ik de versnelde mogelijkheid van de studie Fysiotherapie afgerond aan Thim van der Laan hogeschool voor fysiotherapie. Hierna heb ik 4 jaar met groot plezier in een gespecialiceerde praktijk voor lage rug-, nek- en schouderklachten te 's-Gravenhage gewerkt. In deze 4 jaar heb ik mij enorm veel kunnen ontwikkelen op het gebied van de fysiotherapie, maar het werd tijd om mijn vleugels uit te slaan.

Dit merkte ik vooral toen ik begon aan de studie Master Manueel Therapie aan de SOMT (Stichting Opleidingen Musculoskeletale Therapie) in 2014. Hierin werd er in mij iets getriggerd waardoor ik opzoek ging naar nieuwe behandel technieken, betere diagnostische methodes en meer wetenschappelijk onderbouwde informatie. Om van de studie optimaal te kunnen profiteren ben ik in Zwitserland gaan werken voor de praktijk Back in Motion die geheel ad Modum SOMT werkt.

In Zwitserland heb ik tussen de bergen van Schwyz veelal manueel therapeutisch met nek- en hoofdpijnklachten gewerkt. Daarnaast heb ik gewerkt met fysiek- en geestelijk gehandicapte mensen wat erg leuk, interessant en leerzaam was. Naast manueel therapie heb ik hier ook met het team een Dry Needling cursus gedaan waar ik nog steeds veel gebruik van maak in de dagelijkse praktijk.

Na Zwitserland heb ik gewerkt in een praktijk in Den Haag waar ik qua innovativiteit ontzettend geinspireerd ben. Hier heb ik geleerd door het puur wetenschappelijke heen te prikken en ook andere therapievormen een kans te geven. Therapievormen die nóg niet volledig wetenschappelijk onderbouwd zijn.

Buiten mijn carriere houd ik mij veel bezig met sporten, zo heb ik in 2014 de marathon van Rotterdam gelopen en ben ik spelercoach van een senioren team van Quick. Andere sporten die ik beoefen zijn hardlopen en fitness. Op vakantie probeer ik altijd sporten als windsurfen of snowboarden te doen.

Laurine Teunissen

In november 2018 ben ik, na het afronden van de studie Fysiotherapie aan Thim van der Laan hogeschool voor fysiotherapie, begonnen bij Fysio Scheveningen. Fris uit de studie wil ik hier mijn opgedane kennis toepassen om iedereen zo goed en zelfstandig mogelijk te laten herstellen van hun blessures. Naast het herstellen van de klacht probeer ik ook zoveel mogelijk preventief mee te denken, zoals de juiste oefeningen meegeven zodat de kans op recidiverende klachten aanzienlijk afneemt. Mijn visie is dan ook dat 'Iedereen is in staat om, misschien met een klein zetje in de rug, zelf de klachten te verminderen en zelfs helemaal weg te nemen'.

Tijdens mijn studie Fysiotherapie heb ik verschillende minors gevolgd zoals Kinderfysiotherapie, psychosomatische therapie, sportmassage en manuele therapie. Wat mij erg aantrekt binnen de fysiotherapie is werken met kinderen en sporters. Hierom heb ik mijn eerste stage in Australie gevolgd, het land voor sport en fysiotherapie. Hier heb ik ontzettend veel geleerd qua trainingsoefeningen, behandeltechnieken en ook zelfstandig "evidence based" behandelen.

Naast Fysiotherapie is sporten mijn passie, sinds jonge leeftijd speel ik al hockey en nu nog steeds bij Craeyenhout. Mijn droom was altijd om tophockeyster te worden en door deze droom heb ik 10 jaar lang in verschillende dames 1 teams gespeeld. Het zelf hockeyen heb ik gecombineerd met het trainen en coachen van andere teams waardoor ook verschillende diploma's gehaald zijn zoals HT2 en HT3. Dit kwam goed uit want voor Fysiotherapie heb ik een andere opleiding afgerond, Sport en Bewegen. Hier is ook mijn nieuwsgierigheid voor het menselijk lichaam en al haar mogelijkheden nog verder gewekt.

In combinatie met hockey heb ik ook altijd veel andere sporten gedaan. In de zomer vind ik het heerlijk om in de zee bij Scheveningen een paar golfen te pakken op mijn surfboard en als de zee te glad is gaan we het strand op en doen we een zware bootcamptraining. In de winter sta ik dan weer veel liever op de piste met de skies aan mijn voeten om daarna heerlijk te genieten van een biertje of een gluhwijntje bij de apres ski.