Anne-Jeen de Vries

In september 2017 ben ik deze praktijk begonnen met een visie welke ik uit Zwitserland heb meegenomen. 'Niemand hoeft met pijn door het leven te gaan!'. In 2012 heb ik de versnelde mogelijkheid van de studie Fysiotherapie afgerond aan Thim van der Laan hogeschool voor fysiotherapie. Hierna heb ik 4 jaar met groot plezier in een gespecialiceerde praktijk voor lage rug-, nek- en schouderklachten te 's-Gravenhage gewerkt. In deze 4 jaar heb ik mij enorm veel kunnen ontwikkelen op het gebied van de fysiotherapie, maar het werd tijd om mijn vleugels uit te slaan.

Dit merkte ik vooral toen ik begon aan de studie Master Manueel Therapie aan de SOMT (Stichting Opleidingen Musculoskeletale Therapie) in 2014. Hierin werd er in mij iets getriggerd waardoor ik opzoek ging naar nieuwe behandel technieken, betere diagnostische methodes en meer wetenschappelijk onderbouwde informatie. Om van de studie optimaal te kunnen profiteren ben ik in Zwitserland gaan werken voor de praktijk Back in Motion die geheel ad Modum SOMT werkt.

In Zwitserland heb ik tussen de bergen van Schwyz veelal manueel therapeutisch met nek- en hoofdpijnklachten gewerkt. Daarnaast heb ik gewerkt met fysiek- en geestelijk gehandicapte mensen wat erg leuk, interessant en leerzaam was. Naast manueel therapie heb ik hier ook met het team een Dry Needling cursus gedaan waar ik nog steeds veel gebruik van maak in de dagelijkse praktijk.

Na Zwitserland heb ik gewerkt in een praktijk in Den Haag waar ik qua innovativiteit ontzettend geinspireerd ben. Hier heb ik geleerd door het puur wetenschappelijke heen te prikken en ook andere therapievormen een kans te geven. Therapievormen die nóg niet volledig wetenschappelijk onderbouwd zijn.

Buiten mijn carriere houd ik mij veel bezig met sporten, zo heb ik in 2014 de marathon van Rotterdam gelopen en ben ik spelercoach van een senioren team van Quick. Andere sporten die ik beoefen zijn hardlopen en fitness. Op vakantie probeer ik altijd sporten als windsurfen of snowboarden te doen.